TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ s drobenkou a oříšky
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto: 300 g polohrubé mouky (já použila americkou s názvem Manitoba), 80 g moučkového cukru, 80 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku z prodejny zdravé výživy, 1 celé vejce, špetku strouhané kůry z bio-citronu, trochu mléka na doředění. Ingredience na náplň: 250 g vypeckovaných čerstvých nebo kompotovaných třešní, 2-3 PL višňového džemu, hrst vyloupaných pistácií, hrst hrubě nasekaných mandlí bez slupky.
Postup přípravy
Pečeme dorůžova 20-30 minut v předehřáté troubě na 180/190 st C.
Moučník necháme vychladnout a pak ho jemně posypeme vanilkovým cukrem.
Dobré pochutnání.
Koláč je výborný, když ho po upečení necháme vychládnout a pár hodin zaležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé